28 Mac 2011

28032011 - Isnin

macam mana nak kuruskan badan nie? xnk makan nasi tp rasa mcm nasi memanggil..huhuhu

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

17 Mac 2011

SaLjU kAsiH-Nya

Di dalam jiwaku
disirami salju kasih-Mu
ku susuri jalan-Mu
walau ranjau berliku
cinta-Mu abadi untukku
tenang saat merindu
tafakur ku di hadapan-Mu
deraian air mata
gugur dalam sujudku
betapa Agungnya cinta-Mu
gelora silam tak bisa terpadam
namun harapan menggunung di hati
gelora kasih tak mungkin terluput
kerna hatiku merantau jauh
ingin bertemu dengan-Mu oh Kasih
rindu mencengkam jiwa
sebak dada tiada tertahan
hanya pada-Mu Tuhan ku serah diri ini
mohon cinta-Mu yang suci Hakiki....

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

16 Mac 2011

MoHoN aMpUn aKu...

mintak ampun aku
atas kesalahan ku
mintak ampun aku
atas dosa-dosa ku
aku bukan siapa-siapa
aku hanya manusia
yang tak lepas dari kesalahan
ku serahkan hidupku pada-Mu
Tuhan ampuni aku
ku memohon pada-Mu
tunjukkan jalan-Mu
mohon ampun aku
jika aku bersalah
mohon ampun aku
jika aku berdosa

aku bukan siapa-siapa
aku hanya manusia
yang tak lepas dari kesalahan
ku serahkan hidupku pada-Mu
Tuhan ampuni aku
ku memohon pada-Mu
tunjukkan jalan-Mu



Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

08 Mac 2011

~ broken heart in LOVE ~

Do you ever think about me?
Do you ever cry yourself in sleep?
In the middle of the night when you awake, 
are you calling out my name??


Forget him,
Forget his name, forget his face,
Forget his kiss,
his warm embrace,
Forget the love you once know,
Remember he has someone new,
Forget him when they played your song,
Remember when you cried all night long,
Forget how close you two were,
Remember he has chosen her,
Forget you memorized his walk,
Forget the way he used to talk,
Forget the things he used to say,
Remember he has gone away,
Forget his laugh, forget his grin,
Forget the dimples in his chin,
Forget the way he held you tight,
Remember he's with her tonight,
Forget the time that went so fast,
Forget the LOVE that moved it's past,
Forget he said he'd leave you never,
Remember that he's gone forever....


Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

~SELAMAT HARI WANITA~

SELAMAT HARI WANITA KPD SEMUA WANITA DI MALAYSIA...

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

07 Mac 2011

~ disapu awan~

Di bahang mentari
Perit lagi dalam hati
Tak mampu menahan
Pedih yang mengundang
Merobek...bisa berdenyutan terus
Kian jelas... bergetar, gagal ku
Merawan rintangan

Pantas kau berlari
Tertinggal aku sendiri
Sedangkan berhenti
Sakitnya duri ini
Gerimis... deras mengaburi mata
Pecah awan... dan runtuh ribut kasih antara insan

Akhirnya ternyata
Sedang asyik mesra
Pecah satu satu... tidak kita duga
Siapalah kita... menahan takdirnya
Hanyalah berdoa semoga bertemu

Bagaikan camar riang berpasangan
Di bawah kabus... mereda pelangi
Melukis cinta... di dada maya
Merawat harapan oh bahagia

Menjadi hamparan
Walau tidak kesampaian

Pasti kau berteduh
Sayangnya menghilang

Dan disapu awan

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

~ C.I.N.T.A. ~

korang tahu x knp aku ni mls nk pk hal2 cinta2? sb aku x pcy lelaki dh...ntah lah..ramai sgt kata aku ni memilih tp hakikatnya aku susah nk pcy lelaki lg. korang mst ada yg x pcy cinta tp korang akhirnya jumpa cinta yg sejati. cinta yg sejati?? ada ke?? maybe 1 dalam sejuta.. ^_^  bukan aku nk menafikan cinta sejati tu ADA tp aku pyh laa nk pcy..sekali terluka..sakitnya hingga kini masih terasa...dan...sakitnya terlalu sangat...amat...aku pun nk jugak merasai cinta sejati - kahwin -  ada keluarga sendiri..tp lelaki zaman sekarang ni bukan boleh pcy sgt pun....hehehe..br setahun dua kawin dh cerai..anak bederet x terjaga...tp xpelah..aku berserah pada yang Maha Mengetahui saja.....
Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

nak bercuti...

mcm mana nak bercuti ni...bajet lari gila..hahaha...
ada byk story nk di story kat sini..nanti2 lah aku story kat korang ek...
Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

Copyright @ Segala Yang Tercatat di atas Adalah Hak Milik : Miss Yatt Hashim