28 April 2011

Assalamualaikum.....

Malam ni BF'f aku akan datang dr Seremban. Kitorang bercuti selama 5 ari tu.... Aku dh tak sabar2 nk jumpa dia...berdebar2 pun ada gak..hahaha..kelakar laa..rasa mcm nk nikah pulak..siap ada perasaan debar segala..hehe.....haa..ni laa BF'f aku tu.... makluman yer....BF bukan BoyFren..hahaha... Jom! Cuti2 setempat...!! ^_^

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

26 April 2011

~ cOuNtiNg DaYs..~

Assalamualaikum..


Korang nak tahu tak?? aku x sabar2 menghitung hari dari hari ini... Lepas ni aku akan bercuti2 setempat. Hahahaha.. Aku x sabar2 nak bersama2 dgn BF'f aku bercuti2 setempat nie.... nak pergi naik Bukit Bendera....tempat paling aku suka..
Ok lah..aku x tahu nk coret ape lagi...lepas aku dh habis bercuti nanti aku akan upload pic byk2 yer...nk bagi korg tengok...hehehe.....

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

25 April 2011

Assalamualaikum...


Aku rasa macam nak demam je hari ni. Pagi2 lagi lepas mandi aku dah achum2 sampai tghari. Habis sakit badan2 aku. Tengah drive pun boleh achum2 lagi. Rasa mcm nak park je kereta kat tepi dan tido kejap. Tapi mana boleh pasal pagi tadi pun aku dah punch card 9.18 am..lewat dowh! nampaknya aku kena stay back 1/2 jam laa balik nanti.


Tak tahu kenapa aku tak boleh tido malam tadi. Kejap2 aku terjaga, setengah jam terjaga..mengalahkan org ada baby pulak. Dah tu asyik achum2 jer. Agaknya aku lupa nak wash blanket aku laa tu..kompem alergik!


Cakap pasal Blog ni, smlm aku tgk berita tv#..katanya Blog adalah kebebasan rakyat bersuara. Aku tahu kita semua ada hak tapi x boleh laa nk mengutuk org lain ( makcik jiran ; sy mintak mahap yer..hehehe)..Anyway aku suka Blog aku skang ni sb dh decorate cantik2 taw...kalo korg xnk follow xper laa sekurang2nya aku ada tmpt nk curahkan isi hati aku ni.. Kadang2 bila aku hot temper xkan aku nk lepaskan kat org yg x bsalah,kan2??hehe


Kalo korang nak ada blog mcm aku ni..aku boleh jer tolng decorate kat korang yg x tahu nk buat..hihihi...FOC lagi tau.....Ok lah..aku kena pack barang nk gi hantar ke outlet.. nanti sambung corat-coret lagi ya.... Salam..... 

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

21 April 2011

kHaMiS - 21/04/2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


sebenarnya aku pun x tahu apa aku nk coret kat sini...sebab aku tengah boring nie...emm..semalam balik kerja..aku bersembang dengan mak..pasal jiran sebelah rumah..
ini ada kisah laa sikit..pasal jiran yang jarang bertegur sapa tapi nk 'menumpang' ampaian baju.aku balik keja tengok ampaian kat rumah dah diisi dengan baju2 anak2 dia.yg aku marah sangat,baju2 kami (baju kurung,kain batik, kain pelekat,dsb) ditolak ke tepi sampai bertindih2 semua baju tu. kalo angkat baju kurung aku tu kompem laa berkedut2. masuk umah je aku cite kat mak aku. 
ape lagi,mak aku pun bising la.marah jugak dia. bukan sebab nk tumpang ampaian tp masalahnya ; 1. tolak baju2 ke tepi, 2. betindan2 baju.
yg aku HANGIN sangat tu...x reti2 ke nak mintak izin makcik oii??!sesedap rasa ayam je dia tumpang. berapa kali dah dia bt mcm tu. bila cita kat ayah aku,aku igt aku yg nk kena marah. rupanya ayah aku pun sama hangin. yelah,kata mak,si isteri tu x keluar2 rumah langsung.mak operate mata pun dia x g melawat kat spital (bkn harap sgt dia g melawat),tp yg kmai adik-beradik bengang,boleh lak dia kata kat aku,"makcik x tahu pun mak kamu operate.bila operatenye?". padahal masa dia tanya tu mak aku dah 2 hari operate.nampak sgt dia x alert dgn environment sekeliling dia.
yg si suami plak,kata ayah aku,mentang2 laa dia pangkat lebey ckit dr ayah aku,langsung x tegur kalo ayah aku gi pjbt,apatah lagi nk senyum sengih.dgn koloni2 dia jer dia baik.yelaa..mentang2 laa ayah aku ni org bawahan..kami adik-beradik pon x berapa ngam dgn anak2 dia.
yg POYOnya...boleh lak makcik tu kata kat mak aku,kalo masak apa2 lebih x habis, past2 la kat org sebelah(dorg laa tu)..mak kata mcm kebulur sgt!kompem mls masak!!dh mcm LAHANAT punya perangai tu....ada hati lagi nk tumpang ampaian org?mak kata buat laa ampaian dkt rumah sendiri..nie x..nk jugak MENEMPEK kt umah org.dasar x tahu malu,kata mak. yg ayah aku senang je bg idea ~ potong je ampaian tu! Hahahahhaha(gelak besar aku smlm)..brutal jgk idea ayah aku..tp kang nampak mcm kejam.hahahah
kesimpulannya..kalo nk tumpang apa2 pun kat rumah jiran..x salah kita manis2kan muka ataw mulut untuk berbaik2..bukan jd seperti PENCURI...baik depan busuk belakang!!!
ok lah,kalo ada lagi kisah pasal jiran KEKWAT nie..aku story lagi..chow dlu,ada keja! salam..

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

19 April 2011

~ KeTuLuSaN hAtI ~

Assalamualaikum....


Kat sini aku nak explain sikit,sebab mengapa ramai orang tertanya2 kenapa aku masih belum ada yang special. Bukan aku tak nak bercinta..aku dah lalui semua tu..mcm2 pengalaman yang aku dapat..pahit,manis,tawar dan masin..semua ada.sampai sekarang pun aku masih terkenangkan segala memori indah bersama si dia dulu.


Al-kisah, aku sebenarnya fobia nak bercinta lagi. Bukan kerana kepahitan yang aku alami kerana kisah cinta yang x kesampaian, atau bukan kerana kesakitan yang aku alami kerana terluka dalam bercinta..tapi ada kisah yang tak mungkin aku lupakan. Hati aku dah retak beribu2 untuk aku cantumkannya kembali, demi mencari & memberi sebuah C.I.N.T.A.
Aku idamkan sebuah kisah cinta yang sering aku terbaca dalam novel2..tapi aku tahu aku x mungkin mendapatkan kisah cinta seperti tu ; terserempak di tgh jalan, jatuh cinta pandang pertama, bertunang, berkahwin & ada anak2.Tapi aku tahu,mustahil utk aku dapatkan semua tu,walaupun ada di kalangan kwn2 aku yg kata ,"it's not impossibble,Yatt".


Ya,ya..maybe.. tapi tetap mustahil bagiku. Aku cuba mencari cinta seperti yang aku pernah lalui dulu, walaupun x sama sepenuhnya sekurang2nya biarlah ada sedikit persamaan. Aku mencari yang berusia 3-4 tahun dr aku, tapi asyik ter"jatuh" dengan org yang MUDA 3-4 tahun dari aku pulak. Kes haru-biru ni. Aku dah cuba sedaya-upaya utk menjauhkan diri dr LELAKI muda...tetapi aku pulak yang semakin dihampiri. 


Bukan lelaki muda ni x bagus buat aku, tetapi aku rasakan mcm x sesuai sangat. Padahal lelaki itu pun x kisah kawan dgn aku (maybe perasaan aku sj yg rasa mcm tu kot). Mak aku kata x kisah laa aku nak kahwin dengan sesapa pun tapi biarlah yg matang dalam melayari bahtera rumahtangga sb aku ni kebudak2kan sikit. Aku memang x reti nak serius dlm certain2 perkara. Tapi aku tetap berdoa agar biarlah aku ditemukan dengan lelaki yang betul2 menyayangi aku kerana diri aku, yg boleh terima aku seadanya, kurang dan lebih aku, ikhlas menerima aku sekeluarga..dan bersedia membimbing aku dalam alam rumahtangga. Aku nak cari suami yang mempunyai ketulusan hati, bukan hanya untuk aku tetapi juga untuk Allah SWT..


Ya Allah..
Jadikan aku wanita yang solehah, yang baik diantara yang terbaik, dan kurniakan aku pendamping yang baik, dalam mendapatkan sesuatu yang terbaik dari-Mu.. Amin........

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

15 April 2011

~ LaRa HaTi ~

yang tertinggal hanya gambarmu di meja kamarku
ditemani dua puisi tentang lara hati
engkau adalah yang terindah sepanjang hidupku
luka meruah semua telah berlalu
yang tersisa hilai tawamu di sudut benakku
seperti kau masih disini lalu dipelukku
prahara menerjang kekasihku terhanyut menghilang
ku semaikan duka, kau tak pernah kembali
oh,angin malam bawa laguku
ungkapan rindu menggebu
ku masih tetap bertahan (kau masih tetap bertahan)
kerna kenangan.....

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

14 April 2011

~ BerSaMamU~

Jangan diucap selamat tinggal
Pada diriku yang menantikanmu
Telah kau tunai seribu janji
Satu kau mungkiri hidup bersamaku

(chorus)
Tidakkah kau kasihan kepadaku
Yang mengharapkan cintamu
Mengalir airmataku
Merintih dalam pilu bila kau berlalu


Serikan semula mahligai hati yang lara
Bertahun lama ku tunggu
Bertaut cinta yang satu (denganmu)
Berikan ku cinta
Sembuhkanlah luka lama
Selagi kasih membara
Daku setia selamanya

Jangan diucapkan perpisahan
Sayup suaramu menghilangkan rindu
Pasrahku di dalam kerinduan
Kasihku padamu subur di hatiku




Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

13 April 2011

~setiakawan~


aku x faham knp ada kwn2 aku yg nk bermasam muka sebab LELAKI?? kan ramai lagi kumbang....haish...masalahnya ni bila yg A xnk mengalah dgn yg B...yg B pulak mengalah jelah memandangkan si A tu kawan baik (dululah kot).. tapi dorang gaduh pon watpe...dorang lupa ker...a friend in need is a friend indeep...kwn2 sajalah yg boleh membantu disaat susah dan senang...kalo nk harapkan BF..lom tentu lagi sanggup nk bsusah payah...tp..mana ada lagi yg nk fhm semangat setiakawan.... wahai kwn2 aku..sedar2 lah sikit.....x selamanya kita nk menongkat langit....roda hidup berputar..sekarang kita di atas x mustahil nanti kita akn berada di bawah... bawak2lah bertaubat!!

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

01 April 2011

~ CuRaNg ~

bagaikan tiada lagi mentari pagi hari
suram dan kelam dan aku pun menyendiri
pergimu entah ke mana membawa hati luka
kerna ku curang pada cinta yang kau serah
dan bagaimanakah harus ku bawa engkau semula
kembali bersama menyusuli cinta kita dulu
ku genggam baramu walaupun panas takku terasa
demiku ingin kembali pasti takkan ku ulangi
pulanglah oh sayang
bersama salju rindu kasihmu
izinkan ku kembali lagi di hatimu
biarpun payah kau terima pasti ku cuba
terlanjurnya aku dulu mengikut kata nafsu
takkan ku tahu tangis hibamu yang merindu


Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

Copyright @ Segala Yang Tercatat di atas Adalah Hak Milik : Miss Yatt Hashim