16 Februari 2012

Cuti-cuti ke Phuket, Thailand ~ 10/2/2012-12/2/2012 ~

Assalamualaikum semua....

Agak lama aku tak update blog ni kan? Sejak aku menulis novel, jarang aku nak update blog. Okey...aku nak story skit... Jumaat lepas (10/2/12), aku ikut company trip ke Phuket, Thailand. Teringin nak naik flight punya pasallah tu yang membuat aku gagahkan diri ikut rombongan 'Cik Kiah' nokk oii... Even hari tu hari kedua aku demam panas sebenarnya tapi excited mengalahkan orang yg sihat walafiat. Hahaha...






SAWADEEKHA...hahaha....Sampai saja di Phuket Int. Airport, kami semua dibawa ke Aloha Villa Hotel, kat tengah2 town Phuket tu. Ha, time tu la baru jadi pelancong asing! Haha. Makanan halal memang complicated nak cari dan kalau yang tak ALERT tu maybe akan confuse sebab ada 2-3 person Thai bertudung menjual makanan di tepi2 hotel. But watch out! Non-halal yer....! Bertudung tu sekadar nak mengaburi mata jer, in case pelancong ramai datang dr Arab & Malaysia. So kami pun pegi la makan dekat gerai ni : KUSUMA SEAFOOD, satu2nya kedai halal yang tukang masak + owner dari Malaysia....Kelate kito lah! Haha.... 2 malam makan, berbaloi!!



Night time pulak....biasa laa....malam2 bujang.. Haha.. Thailand lewat sejam dari waktu Malaysia so aku tak terasa laa sangat kemengantukkan tu, oleh sebab aku dah terlebih tido siang (cuaca yang panas terik x seronok berjalan tmbahan plak aku demam), so aku merayau laa kat pekan tu dengan room-mate aku, Miss Neoh. Pekan Phuket macam KL waktu malam tp meriah kat sini lagi. Happening giler smpai aku pun jadi pening. Haha...

 

Last day, nak balik semuanya excited ( aku la paling excited sb dah terkena virus SYIOK naik flight, haha). Rasa macam tak puas je 3h 2m tapi lagi tak best sebab aku demam......kesian room-mate aku tak leh berjalan kemana. Tapi nasib baik dia ada geng cina so dia berborong sakan arr dari aku. Miss Neoh tak merungut pun kalo teman aku dalam demam2 yang gila nak cari souvenir kat kawan2. So lepas dah beli barang kami semua tunggu bas, nak ke airport.



Dalam bas, semua muka kelihatan puas sangat....dapat berjalan ke tempat orang, (yg lain puas mcm mana aku tau lah yer..thee he he).. Macam aku, umpama balik kampung laa walaupun sedara-mara ada yg x kenai aku pun.. Hehe... Masa ni kami nak singgah ke kilang baju tapi tak sempat nak amik pic sebab masa cuma ada 20 minit untuk shopping baju paling murah dalam dunia.. Haha, jangan tak percaya...

 

Then, dalam flight... tempat aku dari mula smpai last dok tepi tingkap jer.. Haha...aku suka pemandangan luar dan kalau boleh nak terbang kat luar.. Pemandangan cantik anugerah Allah aku tak akan lepaskan untuk melihatnya...



Dan muka2 yang tak sabar nak balik ke tanah air.. (ewah..macam pegi bejuang pulak.. Haha..)



Akhirnya setelah menempuh penerbangan selama sejam 15 minit (sampai awal 10 minit dari schedule), kami semua selamat sampai ke LTAPP pada pukul 4 petang. Phuket, kenangan paling manis. Aku akan merindui mu... dan akan datang lagi...

Tak sabar rasanya nak pergi sana lagi...actually tak kisah le mana2 pun asalkan dapat naik flight lagi... Kepuasannya....tak dapatlah aku nak cakap.. Best sangat... (melambung2 perut aku di atas awan.. Haha..)

PHUKET THE BEST....

Korang enjoy tak baca post ni? Kalo korang suka boleh LIKE ye.. Terima kasih... :)

Copyright @ Segala Yang Tercatat di atas Adalah Hak Milik : Miss Yatt Hashim